Legally Blonde

Legally Blonde

Emmett: Did you take Mrs. Windham on a date?
Enrique Salvatore: Yes.
Emmett: Where?
Enrique Salvatore: A restaurant in Concord, where no one could recognize us.
Emmett: How long have you been sleeping with Mrs. Windham?
Enrique Salvatore: Three months.
Emmett: And your boyfriend's name is…
Enrique Salvatore: Chuck.
Emmett: Right.
[Everyone gasps/laughs]
Enrique Salvatore: Pardon me, pardon me. I thought you said friend; Chuck is just a friend.
Chuck: YOU BITCH!

Legally Blonde är en underhållande komedifilm regisserad av R, och den handlar om Elle Woods, en populär och blond kvinna som är ordförande för Delta Nu-studentföreningen. Trots sina stereotypiska attribut som en ”bimbodrottning” bestämmer sig Elle för att bevisa för sin expojkvän att hon inte bara är ett snyggt yttre.

För att motbevisa fördomar om henne och visa att hon är mer än bara sitt utseende bestämmer sig Elle för att studera juridik på Harvard University. Hon blir en ovanlig syn bland den seriösa och högpresterande studentkåren vid juridikskolan.

Under sin tid på Harvard möter Elle motstånd och fördomar från både lärare och medstudenter. Men genom sin charm, viljestyrka och intelligens övervinner Elle de svåra utmaningarna och visar att hon är nästan oslagbar.

I filmen spelar den begåvade skådespelaren Reese Witherspoon huvudrollen som Elle Woods. Hon porträtterar Elle på ett fantastiskt sätt och ger karaktären en mix av skönhet, humor och styrka. Luke Wilson och Selma Blair är också med och bidrar till filmens dynamik och komedi.

Legally Blonde är en film som bryter stereotyper och uppmuntrar till att följa sina drömmar, oavsett vad andra säger. Med sin humoristiska ton och inspirerande budskap är filmen en riktig feelgood-upplevelse för alla tittare. Det är en perfekt film att njuta av när man vill ha ett gott skratt och bli påmind om att man kan göra vad som helst om man tror på sig själv och sin inre styrka.