The Outpost

The Outpost

First Lt Benjamin Keating: So how do we do our jobs and stay safe? We need to keep a good relationship with the locals. Respect keeps us safe.

The Outpost är en kraftfull film regisserad av R som berättar den sanna historien om slaget vid Kamdesh i Afghanistan. I filmen får vi följa 53 amerikanska soldater som befinner sig vid världens farligaste militära utpost, Outpost Keaton. Denna utpost byggdes från början för att engagera lokalbefolkningen i samhällsprojekt, men dess placering längst ner i en brant dal ökade risken för ständiga attacker.

När beslutet äntligen togs om att stänga basen spred sig nyheten till den talibanska rebellgruppen som omedelbart inledde en kraftfull attack. Med överlägsna siffror, 400 talibanska rebeller mot 53 amerikanska soldater, utkämpas ett intensivt slag på Outpost Keaton.

Scott Eastwood, Caleb Landry Jones och Orlando Bloom är några av de skådespelare som tar oss med på denna hjärtskärande resa. I filmen får vi uppleva de amerikanska soldaternas mod och styrka, samtidigt som vi blir påminda om det svåra pris de betalade i strävan efter att skydda och tjäna sitt land.

The Outpost är en gripande och verklig skildring av ett ödesdigert slag som kommer att lämna ingen oberörd. Den tar oss med på en resa in i hjärtat av krigets brutalitet och visar oss vad som krävs av de som står på frontlinjen för att skydda våra friheter.