The Hunger Games: Catching Fire

The Hunger Games: Catching Fire

Peeta Mellark: Katniss, I don't… I don't know kind of deals you made with Haymitch, but he made me promises too.
[Pulls off the necklace from around his neck]
Peeta Mellark: If you die, and I live, I'd have nothing. Nobody else that I care about.
Katniss Everdeen: Peeta.
Peeta Mellark: It's different for you. Your family needs you.
[Opens locket to reveal three pictures – Gale, Prim, and her Mother]
Peeta Mellark: You have to live. For them.
Katniss Everdeen: What about you?
Peeta Mellark: Nobody needs me.
Katniss Everdeen: I do. I need you.

och Woody Harrelson. I denna spännande uppföljare till The Hunger Games får vi följa med Katniss och Peeta när de återigen kastas in i en farlig tävling för Capitol’s underhållning.

Catching Fire tar vid där den första filmen slutade och tar oss med tillbaka till den dystopiska världen där den årliga hungerspelen äger rum. Men denna gång är allt inte som det verkar. När Katniss och Peeta återvänder till Distrikt 12 upptäcker de att deras vinst i spelen har orsakat en våg av missnöje bland folket och att det börjar bubbla upp med revolutionära känslor.

Under pressen från Capitol och president Snow tvingas Katniss och Peeta återvända till arenan för att delta i de speciella kvartsquell-spelen. Detta är ingen vanlig hungerlek, och de möts av nya faror och svårigheter som testar deras styrka och allianser.

Medan Katniss och Peeta kämpar för att överleva ställs de också inför det svåra valet att följa sin egna övertygelse eller att spela efter Capitol’s regler. Vem kan de lita på, och vilka är deras riktiga fiender?

The Hunger Games: Catching Fire tar oss med på en intensiv resa genom ett korrupt samhälle där ungdomarna kämpar för rättvisa och frihet. Med en stark ensemble av skådespelare, inklusive Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson och Liam Hemsworth, levererar denna film en spännande och gripande historia som kommer att hålla publiken på helspänn från början till slut.