Dean Martin - kungen bland crooners

Dean Martin – kungen bland crooners

[first lines]
Self – Actor, Singer: In the dictionary, if it said 'the coolest' it would have to be underlined: Dean Martin.

, Jennifer Love Hewitt, och Matt Bomer. Filmen tar oss med på en resa genom Dean Martins liv och karriär, och vi får följa med på hans väg till att bli en av de mest ikoniska crooner-stjärnorna genom tiderna.

Dean Martin föddes som Dino Paul Crocetti och växte upp i en enkel italiensk-amerikansk familj. Han började sin karriär som sångare och slog igenom som medlem i duon Martin & Lewis, tillsammans med komikern Jerry Lewis. Duon blev snabbt populär och de fick framgångar både på scen och på filmduken.

Efter att duon splittrades fortsatte Dean Martin som sångare och skådespelare på egen hand. Han blev en central figur i Rat Pack, en grupp av framstående underhållare som inkluderade Frank Sinatra och Sammy Davis Jr. Rat Pack blev kända för sina liveframträdanden och för att vara en del av Las Vegas nattliv.

I filmen får vi höra berättelser från några av Dean Martins kollegor och vänner, som Jon Hamm, Carol Burnett och Alec Baldwin. De delar med sig av sina minnen och ger oss en inblick i Dean Martins personliga och professionella liv. Vi får också höra hans hits som ”That’s Amore”, ”Volare” och ”Ain’t That a Kick in the Head”.

Filmen ger oss en möjlighet att lära känna mannen bakom rösten och att upptäcka Dean Martins unika charm och karisma. Vi får följa med på hans resa från en ung pojke med drömmar till en ikonisk underhållare och crooner. Dean Martin – kungen bland crooners är en hyllning till en av musikhistoriens mest älskade artister.