Godfrey ordnar allt

Godfrey ordnar allt

Godfrey: The only difference between a derelict and a man is a job.

Godfrey ordnar allt är en underhållande och charmig film regisserad av G. Handlingen utspelar sig under den stora depressionen i USA och kretsar kring en oväntad anställning.

En luffare, spelad av den karismatiske William Powell, blir motvilligt anställd som butler i en välbärgad familj. Bakom luffarens slitna yttre döljer sig dock en riktig gentleman med en hemlighet – han är faktiskt ännu rikare än familjen själva. Men han lever i enlighet med mottot att pengar inte är allt och har valt ett enklare liv.

Snart är förvecklingarna i full gång när luffaren Godfrey, med sitt skickliga uppträdande och sin eleganta framtoning, börjar påverka familjen och deras tillvaro. Huvudrollerna spelas även av den fantastiska Carole Lombard och den humoristiska Alice Brady, som ger filmen extra färg och liv.

Godfrey ordnar allt är en film som balanserar mellan romantik, komedi och social kritik mot de rådande förhållandena under den stora depressionen. Med sin skarpsinniga dialog och sina karaktärsdrivna berättandestil erbjuder den både skratt och hjärta.

Filmen är en hyllning till humankapital och vikten av att se bortom yttre omständigheter. Den påminner oss om att det är våra handlingar och vår mänsklighet som verkligen definierar oss.