The Goonies - dödskallegänget

The Goonies – dödskallegänget

[Mouth is "translating" Mrs. Walsh's instructions for Rosalita]
Irene Walsh: Pants and shirts go in the second. Just… just throw them all into cardboard boxes. Clark, can you translate all that?
Mouth: For sure, Mrs. Walsh.
Mouth: [in Spanish] The marijuana goes in the top drawer. The cocaine and speed go in the second drawer. And the heroin goes in the bottom drawer. Always separate the drugs.

The Goonies – dödskallegänget är en äventyrsfilm regisserad av Richard Donner och producerad av Steven Spielberg. Filmen handlar om ett kompisgäng bestående av barn och tonåringar som befinner sig i en liten stad som hotas av rivning. För att rädda sin älskade stad får de reda på att den legendariske piraten One-Eyed Willie har gömt en skatt någonstans i området.

Med hjälp av en karta som de hittar i en gömd kista i huset sammanför dessa modiga ungdomar sina krafter och ger sig ut på det största äventyret i sina liv. Ledda av Mikey, spelad av Sean Astin, följer de kartan genom alla faror och fällor som piraten lämnat efter sig för att skydda sin skatt. De möter på vägen farliga brottare, sluga bedragare och andra hinder, men ingenting kan stoppa dem.

Joe Pantoliano, Keith A. Walker och Chris Columbus är några av de skådespelare som ger liv åt de olika karaktärerna i filmen. Deras prestationer bidrar till att skapa en spännande och underhållande historia om vänskap, mod och äventyr.

The Goonies – dödskallegänget är en tidlös klassiker som har fängslat och inspirerat generationer av tittare sedan den släpptes 1985. Med en perfekt blandning av spänning, humor och hjärtlig vänskap är filmen en perfekt upplevelse för hela familjen.