Skruva den som Beckham

Skruva den som Beckham

Wedding Guest: Lesbian? Her birthday's in March. I thought she was a Pisces.

Skruva den som Beckham” är en hjärtevärmande komedi regisserad av G och utspelar sig i en indisk-brittisk familj i London. Filmen fokuserar på Jess, en ung och passionerad fotbollstalang som drömmer om att följa i fotspåren av sin idol, den legendariske fotbollsspelaren David Beckham.

Dock har Jess indiska föräldrar helt andra planer för hennes framtid. De förväntar sig att hon ska skaffa sig en respektabel examen inom juridik och sedan gifta sig. Jess ställs inför en svår beslut, att följa sina hjärteslag eller att gå i linje med sina föräldrars förväntningar.

Allt förändras när Jess träffar Jules, en annan fotbollsentusiast och spelare i lokala damlaget. Jules erbjuder Jess en chans att spela i laget och delta i den regionala turneringen. Jess ser detta som hennes möjlighet att följa sin dröm, men samtidigt måste hon smyga runt sina föräldrar och deras traditionella värderingar.

Parminder Nagra spelar rollen som Jess och levererar en känslosam och autentisk rolltolkning, medan Keira Knightley gestaltar Jules med en energi och entusiasm som smittar av sig på publiken. Anupam Kher, som spelar Jess far, belyser de svåra valen och konflikterna som uppstår mellan generationerna.

”Skruva den som Beckham” är en underhållande och inspirerande film som utforskar teman som kulturkrockar, självförverkligande och att följa sina drömmar. Med en stark ensemble av skådespelare och en välberättad historia, berör filmen flera universella ämnen som lockar en bred publik. Det är en film som påminner oss om vikten av att kämpa för det vi älskar och att våga bryta upp från förväntningar och normer för att leva våra egna sanna liv.