Leave No Trace

Leave No Trace

Tom: The same thing that's wrong with you isn't wrong with me.

Leave No Trace är en gripande och berörande film regisserad av Debra Granik. Historien kretsar kring krigsveteranen Will och hans tonårsdotter Tom, vars isolerade tillvaro i skogarna i Portland, Oregon, krossas när de blir upptäckta och omhändertagna av myndigheterna.

Deras liv vänds upp och ner och de tvingas anpassa sig till ett samhälle som de inte längre känner sig hemma i. Men Will och Tom är inte redo att ge upp sin gamla, trygga tillvaro och längtan efter frihet och vildmarken blir allt starkare.

Tillsammans ger de sig ut på en mödosam resa tillbaka till vildmarken, där de hoppas att hitta den frid och det lugn som de saknat sedan de tvingades lämna sitt gömställe. Under resans gång ställs de inför många prövningar och även om de möter vänliga människor längs vägen, är det svårt för dem att integrera sig i samhället.

Ben Foster gör en fantastisk insats som den traumatiserade krigsveteranen Will och Thomasin McKenzie briljerar som den modiga och starka tonårsdottern Tom. Jeff Kober är också en värdig nämnas som en av skådespelarna i filmen.

Leave No Trace berör på djupet genom att utforska teman som familjeband, överlevnad och längtan efter frihet. Filmen skildrar också det parallella samhället som existerar mitt i vår moderna värld och påminner oss om vikten av att bevara naturen och vår egen självständighet. Det är en mästerligt berättad historia som kommer att lämna ingen oberörd.