Rush Hour 2

Rush Hour 2

James Carter: Who died, Lee?
Lee: You!
James Carter: Detective Yu?
Lee: Not Yu, you!
James Carter: Who?
Lee: You!
James Carter: Who?
Lee: Do you understand the words that are a-coming out of my mouth?
James Carter: Don't nobody understand the words that are comin' out of your mouth.

Rush Hour 2 är en actionfylld film regisserad av Brett Ratner. Handlingen tar sin början när USA:s ambassad i Hong Kong blir bombad. Två osannolika kriminalpoliser, Lee (spelad av Jackie Chan) och Carter (spelad av Chris Tucker), tilldelas uppdraget att hitta den ansvarige skurken och hans anhängare.

Dessa två motpoler bildar en oväntad duo som gör allt för att lösa fallet. Lee, en skicklig kampsportsexpert, förlitar sig på sin skicklighet och erfarenhet för att spåra upp de skyldiga. Å andra sidan är Carter mer av en pratglad och påhittig typ, som löser problem med hjälp av sin talang för att skapa förvirring.

Under sitt uppdrag stöter de på allt från farliga konspirationer till roliga och klantiga situationer. De hamnar i en värld full av förfalskade pengar, lyxiga casinon och spänning. Genom sina växande vänskapsband och starka samarbete måste Lee och Carter övervinna sina olikheter och samarbeta för att föra de skyldiga till rättvisa.

Jackie Chan och Chris Tucker levererar fantastiska skådespelarinsatser och deras dynamik på skärmen är både underhållande och engagerande. John Lone spelar rollen som den skurkaktige och hänsynslöse Wang, vilket ger ytterligare spänning och intensitet till berättelsen.

Rush Hour 2 är en spännande och actionpackad film som tar tittarna med på en adrenalinfylld resa genom Hong Kong. Med humor, action och en intressant historia håller den spänningen uppe från början till slut.