Pavarotti

Pavarotti

Luciano Pavarotti: I was very lucky to have my father singing in the church. Even for a little boy, by imitation, you always *do* what your father is doing. So, he was my teacher.

Filmen ”Pavarotti”, regisserad av Ron Howard, tar oss med på en upptäcktsfärd genom operalegendens Luciano Pavarottis liv och karriär. Genom en kombination av konsertframträdanden och personliga intervjuer får vi en unik inblick i hans musikaliska talang och framgång.

Howard låter oss utforska Pavarottis resa från en enkel uppväxt i Italien till att bli en av världens mest älskade och hyllade tenorer. Vi får ta del av de framstående konserterna där hans fantastiska röst kommer till sin rätt och får lyssnarna att tappa andan.

Men filmen ger oss också en insikt i Pavarottis personliga liv, genom att inkludera intima intervjuer med honom själv. Här får vi veta mer om hans motivation, drömmar och bakgrund, vilket ger en mer komplett bild av denne legendariska artist.

En annan intressant aspekt av ”Pavarotti” är de medverkande skådespelarna. Bono, känd som frontman i bandet U2, gör en framträdande roll där han delar med sig av sin upplevelse av att samarbeta med Pavarotti. Även Andrea Griminelli, en framstående flöjtist från Italien, är med och bidrar till filmens rika klangfärg.

Sammanfattningsvis ger ”Pavarotti” oss en oförglömlig resa genom Luciano Pavarottis musikaliska och personliga historia. Med fantastiska konsertframträdanden och gripande intervjuer ger filmen oss en djupare förståelse för hans konstnärskap och betydelse som en ikon inom operavärlden.