Oblivion

Oblivion

Jack Harper: How can man die better: than facing fearful odds, for the ashes of his fathers, and the temples of his Gods.
Sally: I created you, Jack. I am your god.
Jack Harper: Fuck you, Sally.

I filmen ”Oblivion”, regisserad av J, följer vi robotreparatören Jack Harper, spelad av Tom Cruise, som är stationerad på en post-apokalyptisk Jorden. Efter årtionden av krig har Jorden blivit övergiven och resurserna är utarmade. Jacks uppgift är att extrahera de återstående viktiga resurserna från planeten.

En dag räddar Jack en mystisk och vacker främling, spelad av Olga Kurylenko, från ett nedskjutet rymdskepp. Denna händelse utlöser en kedja av händelser som får Jack att ifrågasätta allt han har trott på. Vem är den här främlingen? Varför är hon på Jorden? Och vilka är egentligen de krafter som styr världen?

I sin strävan att upptäcka sanningen är Jack tvungen att samarbeta med en motståndsrörelse ledd av en anarkistisk rebell, spelad av Morgan Freeman. Tillsammans kämpar de mot en mäktig och hemlighetsfull fiende som hotar inte bara Jorden, utan hela mänskligheten.

”Oblivion” är en science fiction-thriller som tar oss med på en spännande resa genom surrealistiska landskap och ställer frågor om identitet, lojalitet och sanning. Med en ensemble av talangfulla skådespelare, inklusive Tom Cruise, Morgan Freeman och Olga Kurylenko, bjuder filmen på actionfyllda scener och visuellt imponerande effekter.

Regisserad av J, är ”Oblivion” en film som tar oss med på en suggestiv och tankeväckande resa där ingenting är vad det verkar vara och där våra mest grundläggande övertygelser utmanas.