Jiddra inte med Zohan

Jiddra inte med Zohan

Michael: What are you? Bionic?
Zohan: No, no, no, no, no, I only like the girls… Thanks anyways.

Jiddra inte med Zohan är en komedi från 2008, regisserad av Dennis Dugan, som handlar om huvudkaraktären Zohan Dvir. Zohan är en hårdtslående israelisk kommandosoldat som tröttnat på sitt gamla liv och bestämmer sig för att fejka sin egen död. Han lämnar allt bakom sig och flyttar till New York för att följa sin innersta dröm – att bli en framgångsrik hårstylist.

Väl i New York möter Zohan en rad olika karaktärer, inklusive sin nya arbetsgivare, spelas av skådespelaren John Turturro. Han lyckas imponera på alla med sina exceptionella frisyrer och får snabbt rykte om sig att vara den bästa i branschen. Men samtidigt som han försöker leva sitt drömliv som hårstylist, blir han också tvungen att möta sitt förflutna när en gammal fiende dyker upp. Emmanuelle Chriqui spelar en kvinnlig huvudroll, som blir Zohans kärleksintresse och medverkar i både roliga och romantiska scenarier.

Adam Sandler, som spelar rollen som Zohan, ger en fängslande och rolig prestation som den excentriska karaktären. Filmen är fylld med roliga skämt och slapstick humor, samtidigt som den också berör ämnen om identitet, integration och kulturkrockar. Jiddra inte med Zohan är en underhållande och energisk film som bjuder på många skratt och oväntade vändningar.