Kick-Ass

Kick-Ass

Damon Macready: So… Have you thought a little more about what you might want for your birthday?
Mindy Macready: Can I get a puppy?
Damon Macready: [surprised] You wanna get a dog?
Mindy Macready: Yeah, a cuddly fluffy one, and a Bratz movie-star make over Sasha!
[Damon is stunned]
Mindy Macready: [laughs] I'm just fucking with you Daddy! Look, I'd love a Benchmade model 42 butterfly knife.
Damon Macready: [relieved] Oh, child… You always knock me for a loop!

Kick-Ass är en actionfylld film regisserad av M som handlar om en vanlig tonåring som saknar extraordinära krafter, men ändå bestämmer sig för att bli en superhjälte. Huvudrollen spelas av Aaron Taylor-Johnson, som ger liv åt den modiga och ambitiösa Dave Lizewski.

Genom att skapa en alter ego som heter Kick-Ass ger sig Dave ut på gatorna för att bekämpa brottslighet och hjälpa oskyldiga människor. Han träffar snart på ett medborgargarde, ledda av en far, spelad av Mark Strong, och hans dotter, spelad av Christopher Mintz-Plasse, vilket förändrar hans liv för alltid.

Tillsammans bildar de en osannolik grupp superhjältar som kämpar mot en maffiaboss och hans ondskefulla planer. Trots att de inte har några övernaturliga krafter så använder de sina färdigheter och mod för att göra världen till en bättre plats.

Kick-Ass är en spännande och actionfylld film som utforskar teman som mod, rättvisa och att finna sin identitet. Skådespelarna Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse och Mark Strong ger övertygande prestationer och ger karaktärerna en djup och trovärdig dimension.

Med sin blandning av humor, våldsamma scener och skarpa dialoger är Kick-Ass en underhållande film som inte tar sig själv på alltför stort allvar. Den levererar en fantastiskt underhållande och rörande berättelse om en vanlig tonårings resa till att bli en hjälte.