Jakten på Röd Oktober

Jakten på Röd Oktober

Jeffrey Pelt: Listen, I'm a politician, which means I'm a cheat and a liar, and when I'm not kissing babies, I'm stealing their lollipops. But it also means I keep my options open.

Jakten på Röd Oktober” är en spännande film regisserad av J som verkligen tar publiken med på en nervkittlande resa under vattnets yta. Handlingen kretsar kring en sovjetisk kapten som hoppar av och tar kontroll över atomubåten Röd Oktober, vilken han styr mot USA:s östkust. Nu uppstår frågan om kaptenen har avsikter att anfalla eller om det handlar om myteri.

CIA-agenten Jack Ryan, spelad av Alec Baldwin, kopplas in för att undersöka kaptenens motiv och avsikter. Ryan måste sätta sin skicklighet och sin förmåga att läsa människor på prov för att avgöra om kaptenens handlingar utgör ett hot mot USA eller om det finns en annan förklaring bakom beslutet att avancera mot fiendens kust.

En imponerande rollbesättning inkluderar den legendariske Sean Connery i rollen som den sovjetiske kaptenen som befinner sig mitt i all denna spänning. Scott Glenn gestaltar en annan tilltalande karaktär och bidrar till filmens höga kvalitet.

”Jakten på Röd Oktober” är en film som levererar på alla fronter. Med en spännande och intrikat historia, välutforskade karaktärer och en stark ensemble med skådespelare som Sean Connery, Alec Baldwin och Scott Glenn, är det en film som kommer att fängsla och underhålla tittarna från början till slut.