Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Allan Karlsson: If you want to kill me, you'd better hurry, because I'm 100 years old.

och Mia Skäringer. Filmen är baserad på romanen med samma namn av Jonas Jonasson.

I filmen följer vi Allan Karlsson, en 100-årig man som beslutar sig för att inte stanna kvar på ålderdomshemmet utan att ta vara på resten av sina dagar. Han klättrar ut genom fönstret och påbörjar en oförutsägbar och äventyrlig resa.

Under sin flykt möter Allan en rad färgstarka karaktärer och hamnar i olika bisarra situationer. Han lyckas dras in i en politisk skandal som involverar en elefant och hamnar också i klorna på en gangsterliga som letar efter förlorade pengar.

Med sin oefterhärmliga charm och smarta taktik överlever Allan varje fara och håller både polis och gangstrar på helspänn. Hans osannolika resa utvecklar sig till en humoristisk och hjärtevärmande berättelse om livets äventyr och möjligheterna att aldrig bli för gammal för att utforska världen.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är en prisbelönt film som har blivit en succé både i Sverige och internationellt. Robert Gustafsson briljerar i huvudrollen som Allan Karlsson och erbjuder en enastående prestation som tar oss med på en rykande färd genom tid och rum. Regisserad av F lyckas filmen kombinera komedi, spänning och hjärta på ett underhållande sätt som får publiken att skratta och bli berörd på samma gång.

Med fantastiska skådespelare, en oförutsägbar och rolig handling samt en unik ton av Jonassons bok bjuder Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på en oemotståndlig filmupplevelse. Den är en kärleksfull hyllning till livets äventyr och bevisar att ålder bara är en siffra när det kommer till att leva ett spännande och glädjefyllt liv.