Hairspray

Hairspray

Tracy Turnblad: Oh, Link. This is so romantic. l wish – l wish l was dark-skinned.
Link Larkin: Tracy, our souls are black, even though our skin is white.

Hairspray är en fantastisk film regisserad av A som utspelar sig i Baltimore år 1962. Huvudkaraktären Tracy Turnblad, en fyllig tonåring med en enorm passion för sång och dans, drömmer om att få vara med i den populära TV-showen The Corny Collins Show. Trots att hennes mamma påpekar att hon är för knubbig och att det kanske inte är realistiskt för henne att komma med, ger sig Tracy inte.

Filmen berättar historien om Tracy och hennes kamp för att förverkliga sina drömmar. Med sin kämpaglöd och oändliga entusiasm går hon i en audition för The Corny Collins Show och lyckas bli utvald. Tracy befinner sig snart mitt i en värld av dans och musik, och blir en förebild för andra som inte passar in i de traditionella skönhetsidealen.

John Travolta spelar en minnesvärd roll som Tracy’s mamma, en kärleksfull men orolig förälder. Nikki Blonsky tar på sig rollen som Tracy, och Amanda Bynes gör en suverän insats som hennes bästa vän. Deras karaktärer visar på vikten av att vara stolt över sig själv och kämpa för sina drömmar, oavsett hur man ser ut eller vad andra säger.

Hairspray är en film som sprudlar av energi och glädje, med en berörande berättelse om att älska sig själv och acceptera andra som de är. Med fantastiska sångnummer och dansscener är det en film som lyser upp biograferna och får publiken att ryckas med i den färgstarka världen från 1960-talets Baltimore.