Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins: People may say I couldn't sing, but no one can ever say I didn't sing.

Florence Foster Jenkins är en film regisserad av Stephen Frears som berättar historien om en fascinerande kvinna vid namn Florence Foster Jenkins. Florence, spelad av den makalösa Meryl Streep, är en rik arvtagerska bosatt i New York på 1940-talet.

Florence har en dröm om att bli operasångerska, trots att hon inte besitter någon musikalisk talang eller förmåga. Hon sjunger falskt och är okänslig för toner och rytm, men det hindrar inte henne. Hon är övertygad om sin talang och sjunger med all den passion hon har inom sig.

Florence får stöd och uppmuntran från sin make, St. Clair Bayfield, spelad av den charmiga Hugh Grant. Han är medveten om hennes begränsningar men vill samtidigt skydda henne och leva upp till hennes drömmar. Tillsammans skapar de en värld där Florence kan vara stjärnan hon alltid velat vara.

Simon Helberg spelar Cosmé McMoon, en ung pianist som anställs för att ackompanjera Florence i hennes sånginsatser. Han blir ofta chockad och förundrad över hennes sångkvaliteter, men utvecklar också en särskild uppskattning och beundran för hennes mod och engagemang.

Handlingen kulminerar i Florences sista konsert på Carnegie Hall, New Yorks mest prestigefyllda scen. Trots sina uppenbara brister lyckas hon roa och gripa publiken på sätt hon aldrig hade kunnat föreställa sig. Florence blir en omedveten komisk sensation, en symbol för det uthålliga modet att följa sina drömmar även om man möter motgångar.

Florence Foster Jenkins är en hjärtevärmande och humoristisk film som hyllar Florences oförglömliga liv och hennes viljestyrka att leva ut sin passion. Med en enastående ensemble cast, underbar musik och en förstklassig regissör blir Florence Foster Jenkins en filmupplevelse som berör och inspirerar.