Ensam hemma 2 - vilse i New York

Ensam hemma 2 – vilse i New York

Kate McCallister: [at the Plaza Hotel] What kind of hotel allows a child to check in alone?
Desk Clerk: The boy had a very convincing story.
Kate McCallister: What kind of idiots do you have working here?
Desk Clerk: The finest in New York.

Ensam hemma 2 – vilse i New York är en underhållande och humoristisk familjefilm regisserad av C. Filmen berättar historien om familjen McAllister, som planerar en julsemester i Florida. Men mitt i allt kaos och stress vid flygplatsen glömmer de sin son Kevin och reser iväg utan honom.

Kevin, spelad av den charmiga Macaulay Culkin, vaknar upp ensam i sitt tomt hus och inser att han har blivit lämnad kvar. I stället för att bli rädd eller ledsen, bestämmer sig Kevin för att ta kontroll över situationen och njuta av sin ensamhet. Han bestämmer sig för att utforska staden New York, där han oväntat hamnar efter att ha klivit ombord på fel flygplan.

Men saker och ting tar en spännande vändning när Kevins gamla fiender, tjuvarna Harry och Marv, åter dyker upp i hans liv. En lekfull katt-och-råtta-jakt tar fart i de livliga gatorna i New York, där Kevin använder sin snilleblixt och uppfinningsrikedom för att försvara sig mot skurkarna.

Macaulay Culkin imponerar återigen i rollen som den smarta och kaxiga Kevin. Han får oss att skratta och hoppa av spänning när han tar sig an tjuvarna. Joe Pesci och Daniel Stern ger fantastiska prestationer som skurkarna Harry och Marv och deras klumpighet och besatthet av att fånga Kevin gör dem till de perfekta antagonisterna.

Ensam hemma 2 – vilse i New York är en film som både får oss att skratta och känna oss varma i hjärtat. Med sin charmiga berättelse och oslagbara skådespelarinsatser, är det lätt att förstå varför den har blivit en klassiker inom familjefilmsgenren.