Dumplin'

Dumplin’

Willowdean: As far as I'm concerned, a swimsuit body is a body with a swimsuit on it.

Dumplin’ är en underhållande och känslosam film som skildrar tonåringen Willowdean Dicksons kamp för att acceptera sig själv och gå emot samhällets normer. Willowdean, eller ”Will” som hon kallas, är överviktig och har alltid levt i skuggan av sin mamma Rosie, en före detta skönhetsdrottning som ägnar mycket tid åt skönhetstävlingar.

När Will bestämmer sig för att ställa upp i Miss Teen Bluebonnet, en skönhetstävling som traditionellt sett endast attraherar smala och stereotypiskt vackra deltagare, vänder hon upp och ner på den lilla staden i Texas där de bor. Genom sitt mod och självförtroende utmanar Dumplin’ samhällets förväntningar och inspirerar andra att göra detsamma.

Filmen är fylld med gripande ögonblick och starka skådespelarinsatser. Danielle Macdonald gör en fantastisk tolkning av den självsäkra och motiverade Dumplin’, medan Jennifer Aniston porträtterar den komplicerade relationen mellan Rosie och hennes dotter på ett övertygande sätt. Odeya Rush ger också en minnesvärd prestation i rollen som Wills bästa vän Ellen.

Med sin humor, hjärta och viktiga budskap om självacceptans och att bryta sig loss från samhällets förväntningar är Dumplin’ en film som berör och inspirerar. En resa som bevisar att skönhet finns i alla former och storlekar, och att det är viktigare att vara tro mot sig själv än att passa in i en form.