Black and Blue

Black and Blue

Alicia West: Murder is murder, no matter who you are.

Black and Blue är en spännande och intensiv film regisserad av D, som tar oss med på en kamp mot korruption och svek inom poliskåren. Handlingen följer den unga polisaspiranten Alicia, spelad av Naomie Harris, när hon råkar vara på plats under ett olycksaligt tillfälle där hennes kollegor skjuter ihjäl två ungdomar i ett fattigt område.

Det visar sig att hela händelsen fångats på Alicias kamera och nu är hon i fara när hennes egna kollegor försöker tysta henne. Alicia tvingas fly bland de farliga och ovälkomnande kvarteren, där poliser inte är populära och där hon snart befinner sig ensam och skadad. Samtidigt sprider hennes kollegor rykten om att det faktiskt är hon som bär ansvaret för ungdomarnas död.

I rollen som Alicia gör Naomie Harris en stark och övertygande prestation, medan Frank Grillo och Mike Colter också imponerar i sina roller som korrupta poliser. Filmens intensiva tempo och spännande handling lockar tittaren in i en värld full av faror och moraliska dilemman.

Black and Blue handlar inte bara om ett enskilt fall av korruption inom poliskåren, utan belyser även bredare teman som rättvisa, sanning och mod. Filmen är en gripande och brutal resa som håller oss på kanten av våra stolar fram till den dramatiska upplösningen.