Coco - livet före Chanel

Coco – livet före Chanel

Étienne Balsan: A woman who cuts her hair, is about to change her life.

Coco – livet före Chanel” är en biografisk film regisserad av Anne Fontaine. Filmen berättar historien om Gabrielle, även känd som Coco, och hennes syster som växer upp på ett barnhem. Efter att ha lämnat barnhemmet försöker Coco slå igenom som sångerska på en bar i hopp om att få en framgångsrik karriär inom underhållningsbranschen.

Det är på den här baren som Coco träffar den rike och inflytelserike Balsan, som kommer att ha en stor påverkan på hennes liv. Balsan blir förälskad i Coco och tar med henne till sitt vackra slott där hon får smaka på lyx och glamour för första gången i sitt liv. Genom Balsans introduktion får Coco även möjlighet att träffa många inflytelserika personer inom modevärlden, vilket väcker hennes intresse för design och mode.

Skådespelarna i filmen inkluderar Audrey Tautou som spelar huvudrollen Coco, Benoît Poelvoorde i rollen som Balsan och Alessandro Nivola i rollen som Arthur Capel, en annan viktig person i Cocos liv.

”Coco – livet före Chanel” berättar en fascinerande historia om en ung kvinnas kamp för att nå sina drömmar och etablera sig som en ikon inom modevärlden. Filmen tar oss med på en resa genom Cocos tidiga år och ger oss en inblick i hennes personliga och professionella liv innan hon blev den legendariska modedesignern vi känner till idag.