A Cinderella Story

A Cinderella Story

[Feeling threatened, Gail orders Katie to demonstrate her singing ability]
Gail Van Ravensway: [handing Katie her guitar] Now let's hear this amazing voice.
Katie Gibbs: [playing guitar and singing about Gail] Like a malignant tumor, she's got no sense of humor. / Just like a swollen blister, it's best to just resist her./ She's not exactly a witch, she's just a terrible b…
Gail Van Ravensway: [yanks away her guitar] Well, your lyrics stink, but Guy's right. You've got chops.

A Cinderella Story är en romantisk komedi regisserad av Mark Rosman. Filmen handlar om tonårstjejen Sam, spelad av Hilary Duff, som lever ett hårt liv där hon sliter på ett fik och ständigt plågas av sin elaka styvmor. Trots detta finns det en sak som ger hennes tillvaro lite glädje – att chatta med en hemlig kille på nätet.

Filmen tar fart när Sam och den mystiske killen på nätet bestämmer sig för att träffas på den kommande höstbalen. Sam är ivrig inför mötet, men rädd för att bli besviken om sanningen inte lever upp till förväntningarna. Hon har dock ingen aning om att mannen hon chattar med faktiskt är Austin Ames, skolans populäraste kille och charmör, spelad av Chad Michael Murray.

Med hjälp av sina vänner gör Sam sitt bästa för att förvandla sig själv till en vacker prinsessa för höstbalen. Samtidigt fortsätter hon att drömma om den riktiga förtrollade kärlekshistorien som hon är övertygad om att hon delar med sin online-flirt.

A Cinderella Story är en modern twist på den klassiska Askepottsberättelsen. Filmen visar på betydelsen av att vara sig själv och våga tro på romantiken och kärlekens magi. Förutom Hilary Duff, Jennifer Coolidge och Chad Michael Murray, bjuder filmen även på ett fantastiskt ensemble av skådespelare och en underhållande berättelse om att finna sin plats och äkta kärlek i en tuff värld.