50 First Dates

50 First Dates

Henry: It's gonna be alright, Luce.
Lucy: [to Henry] Don't call me Luce. I barely know you.
Marlin: Sweetie, you're sorta dating him.
[Lucy looks at Henry]
Henry: Sorry I'm not better looking.

50 First Dates” är en romantisk komedi som är regisserad av Peter Segal. Filmen handlar om Henry, en veterinär på Hawaii, som blir förälskad i den vackra Lucy. Tyvärr lider Lucy av korttidsminnesförlust och glömmer bort allt som hänt henne dagen innan, inklusive vem Henry är.

Henry går igenom en utmanande resa för att vinna Lucys hjärta varje dag. Med hjälp av sina vänner och hans ihärdiga kärlek försöker han komma på nya sätt att få Lucy att bli förälskad i honom om och om igen. Från att skapa videojournaler som berättar om deras kärlekshistoria till att ständigt presentera sig själv som en främling och se till att hon faller för honom varje gång blir Henry fast besluten att vinna över Lucy.

Adam Sandler spelar rollen som Henry, en charmig men envis veterinär, medan Drew Barrymore spelar den älskvärda och lekfulla Lucy. Rob Schneider förgyller filmen med sin humor genom att gestalta Henrys bästa vän och hjälpreda, Ula.

”50 First Dates” är en underhållande och hjärtevärmande film som tar oss med på en känslofylld resa om kärlekens uthållighet och oförutsägbarhet. Det är en film som får oss att reflektera över betydelsen av minnen och hur kärlek kan övervinna alla hinder.