The Card Counter

The Card Counter

William Tell: He beat you.
Cirk: That's in the past.
William Tell: The body remembers. It stores it all.

The Card Counter är en spännande film regisserad av P som berättar historien om William Tell, en före detta fånge som försörjer sig som professionell pokerspelare. Efter att ha suttit ett långt fängelsestraff har han accepterat att han blev syndabock för de brutala handlingar han beordrades att utföra i armén, medan de ansvariga cheferna gick vidare till civila karriärer.

En dag blir Williams tillvaro förändrad när den aggressiva unga Cirk dyker upp. Det visar sig att Cirk har en koppling till Williams förflutna, vilket han desperat försöker förtränga. Deras möte sätter igång en kedja av händelser som tvingar William att konfrontera sina demoner och fatta svåra beslut.

Filmen har en stjärnspäckad ensemble med skådespelare som Oscar Isaac, Tiffany Haddish och Tye Sheridan. Dessa talangfulla skådespelare förmedlar karaktärernas djup och komplexitet på ett imponerande sätt.

The Card Counter är en rafflande film som utforskar teman som skuld, rättvisa och förlåtelse. Den tar oss med på en emotionell resa och ställer frågor om moral och ansvar. Regissören P lyckas skapa en spänning som ligger i luften under hela filmen och lämnar oss undrande över slutresultatet.

Sammanfattningsvis är The Card Counter en film som inte bara erbjuder spänning och drama, utan även får oss att reflektera över våra egna val och konsekvenserna av dem. Med en stark ensemble och en fängslande berättelse är detta en film som definitivt är värd att se.