Donnie Brasco

Donnie Brasco

Lefty: [standing next to Donnie's car at night] There's the boss. And, under him, there's the skipper. You know how this works?
Donnie Brasco: Yeah, it's like in the army.
Lefty: Bullshit. The army is some guy you don't know telling you to go whack some other guy you don't know.

Donnie Brasco är en spännande kriminalfilm regisserad av M. Handlingen kretsar kring FBI-agenten Joe Pistone, spelad av Johnny Depp, som får i uppdrag att infiltrera den ökända New York-maffian. Med det falska namnet Donnie Brasco lyckas han snart vinna förtroendet hos gangstern Lefty Ruggiero, som gestaltas av den ikoniske skådespelaren Al Pacino.

Under sitt liv i det kriminella undre världen får Donnie Brasco en märkbar inverkan på både sitt familjeliv och sin personlighet. Den dubbla identiteten och de farliga situationerna som han ställs inför underminerar successivt hans normala tillvaro. Depp gör en enastående insats när han porträtterar den påverkan som denna farliga uppdrag har på honom.

Donnie Brasco är inte bara en film om kriminalitet och spänning, den ger också en fascinerande inblick i den mörka världen av maffia och vad det kan göra med en människa. Skådespelarna Al Pacino, Johnny Depp och Michael Madsen presterar på en hög nivå och ger filmen en autentisk och fängslande atmosfär.

Sammanfattningsvis är Donnie Brasco en gripande film som balanserar mellan kriminaldrama och karaktärsstudie. Regisserad av M, erbjuder den tittaren en obehaglig och spännande resa in i New Yorks undre värld, där alla gestaltningar är magiskt utförda av Al Pacino, Johnny Depp och Michael Madsen.