Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent: I don't fear critics.

Filmen ”Yves Saint Laurent”, regisserad av J, berättar historien om den ikoniska modeformgivaren Yves Saint Laurent. I filmen får vi följa Yves när han är bara 21 år gammal och presenterar sin första haute couture-kollektion för modehuset Dior. Trots sin unga ålder och osäkerhet imponerar Yves med sin talang och kreativitet.

Tre år senare, tillsammans med sin partner Pierre Bergé, grundar Yves sitt eget modehus, som snabbt blir en av världens mest framstående och berömda. Filmen skildrar deras resa genom modevärlden och de utmaningar och framgångar de möter under vägen.

I rollen som Yves Saint Laurent ser vi Pierre Niney, som imponerar med sin skildring av den karismatiska och begåvade designeren. Guillaume Gallienne spelar Pierre Bergé och Charlotte Le Bon gör en anmärkningsvärd insats som en av Yves musor och modeller.

”Yves Saint Laurent” är en gripande och fängslande film som ger oss en inblick i modeikonen Yves Saint Laurents liv och karriär. Den porträtterar inte bara hans konstnärliga arbete utan även de personliga och emotionella utmaningar han möter under sin resa. En film som inte bara tilltalar modeentusiaster utan även berör och inspirerar alla som är intresserade av passion, självuttryck och att följa sina drömmar.