Welcome to Marwen

Welcome to Marwen

GI Julie: [teaching Mark how to walk again] One foot in front of the other. You got it, Mark. You got…
Mark Hogancamp: [Mark stumbles and falls] It hurts like hell!
GI Julie: Relax, Mark, you got to embrace that pain. You've got love the pain. The pain is a rocket fuel.

Welcome to Marwen är en film regisserad av Robert Zemeckis och baserad på en sann historia. Handlingen kretsar kring konstnären Mark Hogancamp, spelad av Steve Carell, som år 2000 blev misshandlad av fem män och lämnad för att dö. På grund av den brutala attacken förlorade han stora delar av sitt minne till följd av en hjärnskada.

I ett desperat försök att återfå det som gått förlorat och bearbeta sitt trauma, använder Mark en speciell terapiform. Han skapar en detaljerad miniatyrvärld som utspelar sig under andra världskriget. Genom att skapa små dockor baserade på sig själv och människorna i hans liv, inklusive Leslie Mann och Diane Kruger som spelar viktiga roller i filmen, kan Mark återskapa och kontrollera sina egna berättelser.

Genom denna terapi hittar Mark en tröst och en möjlighet att återupptäcka sin identitet och självkänsla. Han upptäcker också styrkan i att skapa en gemenskap och att ha människor som tror på honom och stöttar honom genom svåra tider.

Welcome to Marwen är en gripande och inspirerande film som utforskar teman som överlevnad, återhämtning och kraften i kreativitet. Med en imponerande ensemble av skådespelare och den visuella stilen som regissören Zemeckis är känd för, är detta en film som berör och underhåller samtidigt som den skildrar Mark Hogancamps otroliga historia.