Schakalen

Schakalen

Minister: There is one thing: how did you know whose telephone to tap?
Lebel: I didn't, so I tapped all of them.

Schakalen är en spännande och actionfylld film regisserad av M. Handlingen kretsar kring en hänsynslös yrkesmördare som anlitas för att döda en högt uppsatt person inom USA:s regering. Skurken, känd som Schakalen, är en gåtfull man som konstant byter identitet och gömställe. Hans planer och arbetsmetoder är mystiska och dödliga.

En skicklig FBI-agent, spelad av Richard Gere, får upp ögonen för detta hot och vet att något farligt är under uppsegling. Han inser att Schakalen är inblandad och står nu inför den största utmaningen i sin karriär. Jakten på denna farliga mördare blir en kamp mot klockan, där agentens beslutsamhet och skicklighet sätts på prov.

Bruce Willis gestaltar rollen som den kalla och obarmhärtiga Schakalen på ett imponerande sätt. Sidney Poitier bidrar med sin talang och erfarenhet som FBI-agentens mentor och stöd.

Schakalen är en film som fängslar och spänner över hela sin speltid. Med en blandning av spänning, action och en intrig som håller publiken på helspänn, är det en film som inte lämnar någon oberörd. Skådespelarnas prestationer och regissörens visuella stil bidrar till att göra Schakalen till en minnesvärd thriller.