Journal 64

Journal 64

Carl Mørck: God is dead. The state fails. But love prevails. If you… If you are lucky.

Journal 64 är en dansk film regisserad av C som bjuder på en spännande och gastkramande historia. Handlingen tar sin början när några hantverkare gör en chockerande upptäckt i en gammal lägenhet i Köpenhamn. De finner tre mumifierade lik som sitter runt ett matbord, men den fjärde platsen är tom.

Kriminalkommissarie Carl Mørck och hans trogne assistent Assad från Avdelning Q, som specialiserar sig på olösta och svåra fall, står inför ännu en utmaning. Mysteriet kring dessa hemska lik och den tomma stolen sätter deras detektivförmåga på prov.

Nikolaj Lie Kaas, känd från tidigare filmer i serien, återvänder som den tuffa och hårt prövade kriminalkommissarien Carl Mørck. Han får sällskap av den charmige och smarta Assad, spelad av Fares Fares. Skådespelerskan Johanne Louise Schmidt bidrar även till filmens förtrollning.

Journal 64 bjuder på en spännande och intensiv filmupplevelse där tittaren dras in i en värld av gåtfulla mördare och mörka hemligheter. Med en stark ensemble och en genomgående skicklig regi, tar denna film oss med på en resa in i Köpenhamns undre värld där lägenheter kan rymma fasansfulla hemligheter.

Det är ett måste för alla som älskar spännande thrillers och dansk film. Med Journal 64 får vi återigen möjlighet att följa Carl Mørck och hans assistent Assad i deras kamp för att lösa det omöjliga och bringa rättvisa åt offren.