Captain Phillips

Captain Phillips

Muse: Look at me.
Captain Richard Phillips: Sure.
Muse: Look at me.
Captain Richard Phillips: Sure.
Muse: I'm the captain now.

Filmen ”Captain Phillips” är regisserad av P och skildrar den verkliga händelsen då det amerikanska fraktfartyget Maersk Alabama kapades av somaliska pirater i april 2009. I rollen som fartygskaptenen Richard Phillips ser vi Tom Hanks, medan Catherine Keener spelar hans hustru. En av de mest anmärkningsvärda prestationerna i denna film är Barkhad Abdis roll som ledaren för piraterna.

Handlingen tar sin början när Maersk Alabama, som transporterar livsmedel och andra förnödenheter, blir attackerat av beväpnade somaliska pirater. För att skydda sin besättning, fattar kapten Phillips ett modigt beslut och överlämnar sig själv till piraterna utanför Afrikas kust. Det som sedan utspelar sig är en intensiv kamp mellan kaptenen och piraterna, där både fysisk och psykisk spänning ökar för varje sekund som går.

Filmen lyckas fånga den ångestfyllda kampen mellan rätten och överlevnaden. Tom Hanks ger en kraftfull tolkning av Richard Phillips och visar på hans styrka och beslutsamhet i en hopplös situation. Barkhad Abdi, som spelar piratledaren Muse, ger oss en karaktär som inte bara är en stereotypisk skurk, utan snarare en individ driven av desperation och överlevnad.

”Captain Phillips” är en adrenalinhöjande film som tar oss med på en spännande och emotionell resa. Genom att skildra en verklig händelse ger den oss en inblick i den farliga världen som fartygskaptenar och besättningar kan möta på havet. Med starka prestationer från skådespelarna och en stramt regisserad handling, är denna film definitivt värd att se.