Bridget Jones's Diary

Bridget Jones’s Diary

Bridget: Wait a minute… nice boys don't kiss like that.
Mark Darcy: Oh, yes, they fucking do.

Bridget Jones’s Diary” är en romantisk komedi regisserad av Sharon Maguire. Filmen kretsar kring Bridget Jones, en 32-årig kvinna som vaknar upp på nyårsdagens morgon med en massiv baksmälla. Hon inser att hon är singel och lever ett kaotiskt och oorganiserat liv.

Besluten om att ta kontroll över sitt liv blir Bridgets nyårslöfte. Hon bestämmer sig för att ändra sitt sätt att leva och bli en bättre version av sig själv. Genom att fokusera på sin karriär och personliga utveckling hoppas hon hitta sin lycka och kanske till och med hitta kärleken.

Renée Zellweger spelar den ikoniska rollen som Bridget Jones, och hon gestaltar perfekt karaktärens charm och klumpighet. Colin Firth spelar Mark Darcy, en distingerad och snobbig advokat, medan Hugh Grant spelar Daniel Cleaver, en charmig men opålitlig kvinna. Dessa två står i tur för att bli Bridgets potentiella romanser.

”Bridget Jones’s Diary” är en underhållande och hjärtevärmande film som skildrar en ung kvinnas resa för att finna sig själv och sin plats i världen. Med sin charmerande humor och relaterbara karaktärer, har filmen blivit en favorit hos människor över hela världen.