Blades of Glory

Blades of Glory

Jimmy: So, Coach, I was thinking about the music for our routine.
Coach: Oh, really?
Chazz: We're gonna dance to one song, and one song only: "Lady Humps" by the Blackeyed Peas. "What you gonna do with all that junk, all that junk inside your trunk? I'm a get you, get you drunk, get you drunk off my lady humps, my humps, my humps, my lovely lady humps."
Jimmy: [disgusted] I'm not skating to anything with references to lady humps. I don't even know what that means.
Chazz: No one knows what it means, but it's provocative…
Jimmy: No, it's not, it's gross…
Chazz: …It gets the people going!

Blades of Glory är en humoristisk och underhållande film som regisseras av J. Handlingen kretsar kring två rivaliserande olympiska konståkare, spelade av Will Ferrell och Jon Heder. Efter att ha hamnat i ett våldsamt slagsmål fråntas de sina medaljer och blir avstängda från internationella singeltävlingar.

Trots sina olyckliga omständigheter upptäcker de snart ett kryphål i regelboken som gör det möjligt för dem att tävla tillsammans som ett par, vilket skapar en unik och oväntad twist i handlingen. Detta är särskilt problematiskt då de fortfarande är fiender och konstant försöker sabotera varandra både på och utanför isen.

Med en stark ensemble av skådespelare, inklusive Will Arnett, bjuder filmen på en fantastisk komik och några minnesvärda scener. Rollbesättningen lyckas fånga det absurda och spektakulära i konståkning, samtidigt som de skapar en rolig dynamik mellan huvudkaraktärerna.

Blades of Glory är en perfekt film för dem som älskar både idrott och komedi. Den räcker långt bortom de vanliga konståkningsklisheerna och bjuder på en vild och humoristisk resa genom en värld av rivalitet och det oväntade samarbete mellan två fiender. En film som garanterat får tittarna att skratta och bli överraskade.