Annette

Annette

[first lines]
The Narrator: Ladies and gentlemen, we now ask for your complete attention. If you want to sing, laugh, clap, cry, yawn, boo or fart, please, do it in your head, only in your head. You are now kindly requested to keep silent and to hold your breath until the very end of the show. Breathing will not be tolerated during the show. So, please take a deep, last breath right now. Thank you.

Filmen ”Annette”, regisserad av L, är en gripande berättelse om komikern Henry och den internationellt hyllade sångerskan Ann. I offentlighetens ögon är de drömparet, fulla av lycka och glamor. Men när deras dotter, Annette, föds med en gåva som är ovanligt speciell, ställs deras tillvaro på ända för alltid.

Adam Driver spelar rollen som Henry, en karismatisk komiker med en passion för att underhålla. Marion Cotillard gestaltar Ann, en strålande sångerska som mesmeriserar publiken med sin röst. Tillsammans är de ostoppbara på scenen, men utanför rampljuset kämpar de med att balansera sitt ansträngande kändisskap med föräldrarollen.

Filmen utforskar djupa teman som föräldraskap, kärlek och kändisskapets baksidor. Med en extraordinär prestation från Simon Helberg och andra talangfulla skådespelare, frammanar ”Annette” en känsla av både förtjusning och melankoli. Det är en rörande historia om hur ett barns särskilda gåva kan skaka om en familj och förändra allt de känner till.

”Annette” är en film som tar publiken med på en emotionell berg- och dalbana, fylld av intensiva skådespelarprestationer och en gripande handling. Det är en film som kommer att få tittarna att fundera över de komplexa aspekterna av kärlek, konst och föräldraskap och lämnar ingen oberörd.