American Hustle

American Hustle

Sydney Prosser: You're nothing to me until you're everything.

American Hustle är en spännande film regisserad av David O. Russell. Handlingen kretsar kring bedragaren Irving Rosenfeld och hans förföriska partner Sydney Prosser. För att undkomma straff för sina brott tvingas de samarbeta med den karriärhungriga FBI-agenten Richie DiMaso.

Upplägget är enkelt – de måste infiltrera den New Jersey-baserade maffian och sätta dit dess medlemmar. Men det som verkar vara en enkel uppdrag förvandlas snabbt till något betydligt farligare och mer förtrollande. Fallet blir allt mer komplicerat när nya relationer och allianser uppstår.

Christian Bale spelar rollen som Irving Rosenfeld, och han levererar som vanligt en fantastisk prestation. Hans transformation till den överviktige och skallige bedragaren är imponerande. Bradley Cooper gör en minst lika stark insats som FBI-agent DiMaso, och Jeremy Renner ger en övertygande tolkning av den sympatiske maffiabossen Carmine Polito.

American Hustle är en film som skapar spänning och tension genom sina skickligt intrikata karaktärer och en underbar sjuttiotalsatmosfär. Med en välskriven manus och briljanta skådespelarinsatser lyckas den fånga publiken och hålla den på tårna ända till slutet.

Sammanfattningsvis är American Hustle en film som inte bara imponerar med sin plot och skådespel, utan också med sina fängslande skildringar av bedrägeri och korruption. Den tar oss med på en resa genom en värld av fara och förtjusning, och lämnar oss frågande över vem som egentligen bedrar vem.