Utvandrarna

Utvandrarna

Ulrika: I don't need your fucking prayers

I filmen ”Utvandrarna”, regisserad av E, får vi följa Kristina och Karl Oskar, som lever på en gård i Småland. Där får de se hur livet blir allt mer svårt och begränsat. Samtidigt når rykten om en ny värld, långt borta över det stora havet, deras öron. Berättelser om möjligheten till en nystart och en chans till ett bättre liv når dem, och ett hopp tänds inom dem.

Fyllda av drömmar och med mod tar Kristina och Karl Oskar beslutet att lämna sitt hemland Sverige, och ger sig iväg på en resa utan möjlighet till återvändo. De beger sig västerut, med förhoppningen om att finna en ny plats att kalla sitt hem. Denna episka berättelse utforskar deras äventyr och svårigheter på denna modiga resa genom okända marker, och belyser de uppoffringar de är beredda att göra för att skapa en bättre framtid.

I filmen får vi möta skådespelare som Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård och Lena Strömdahl, som gestaltar de olika karaktärerna och deras kamp på resan till en ny värld. ”Utvandrarna” är en rörande berättelse om hopp, mod och viljan att kämpa för en bättre tillvaro.