Unga Astrid

Unga Astrid

Astrid: [screaming joyfully] Good morning! Lemonade!

och Magnus Krepper. Filmen Unga Astrid är regisserad av Pernille Fischer Christensen och berättar historien om författaren Astrid Lindgrens tidiga år och hur hon utvecklades till den ikoniska författaren vi känner idag.

I filmen får vi följa Astrids resa från ung flicka till en kvinna med mod och självständighet. Trots samhällets förväntningar och normer bestämmer sig Astrid för att gå sin egen väg och följa sitt hjärta. Hon vågar gå emot konventionerna och tar ett stort steg utanför ramarna för vad som förväntas av en kvinna under den tiden.

Astrid Lindgrens berättelser har inspirerat och förändrat livet för otaliga människor runt om i världen. Filmen Unga Astrid ger oss en inblick i de händelser och upplevelser som formade Astrid till den fantastiska författare hon blev. Genom starka skådespelarprestationer och en gripande berättelse får vi en djupare förståelse för Astrid Lindgren som person och hennes värdegrund.

Skådespelaren Alba August gör en imponerande gestaltning av den unga Astrid och förmedlar både sårbarhet och styrka på ett övertygande sätt. Maria Bonnevie, Trine Dyrholm och Magnus Krepper är också med och levererar starka prestationer.

Unga Astrid är en film som berör och inspirerar. Den belyser vikten av att våga gå sin egen väg och stå upp för det man tror på, oavsett motstånd och förväntningar. Filmen är en hyllning till Astrid Lindgrens mod och förmåga att förändra världen med sina ord, och är definitivt värd att se.