Transporter 2

Transporter 2

Frank Martin: What's the first rule when entering a man's car?
Jack Billings: [takes his feet off the seat] Respect a man's car, a man respects you.
Frank Martin: Rule number two?
Jack Billings: Greet the man. Good afternoon, Frank.
Frank Martin: Good afternoon, Jack.
Jack Billings: Can we play the game now?
Frank Martin: I would think your brain would be too tired after a whole day of school.
Jack Billings: You're just afraid I'm gonna win.
Frank Martin: I'm afraid you're gonna be too worn out to do your homework.
Jack Billings: It's Friday, I don't *have* any homework.
Frank Martin: In that case: the game.
Jack Billings: Yes!
Frank Martin: But first, what's the third rule of the car?
[Jack buckles his seatbelt]
Frank Martin: Good.

Transporter 2 är den actionfyllda filmen regisserad av Louis Leterrier. Huvudpersonen är legosoldaten Frank Martin, som har flyttat sin verksamhet från Medelhavet till Miami. I den här uppföljaren får Frank ett till synes enkelt uppdrag, att köra sonen till en välbärgad man fram och tillbaka till skolan.

Mitt i allt det till synes rutinmässiga tar handlingen en dramatisk vändning när pojken blir kidnappad. Frank ställs inför en tuff utmaning när han inser att han måste använda sina exceptionella färdigheter för att rädda pojken och hjälpa till att få honom hem igen.

Jason Statham tar återigen på sig rollen som den karismatiska och hårdnackade Frank Martin. Han levererar en fantastisk prestation genom att kombinera sin förmåga som actionstjärna med en uppfriskande humoristisk sida. Filmens starka ensemble inkluderar Amber Valletta som spelar den oroade modern till den kidnappade pojken och Alessandro Gassman som gestaltar den gåtfulle mannen.

Transporter 2 är full av adrenalinpumpande biljakter, explosiva stridsscener och en spännande intrig. Leterriers regi och det välkoreograferade stuntarbetet skapar en film som både tillfredsställer actionfansens cravings och berör på djupet.

Sammanfattningsvis är Transporter 2 en gastkramande och underhållande film som tar tittaren med på en spännande resa genom Miami. Jason Statham och resten av skådespelarna briljerar i sina roller och levererar en actionupplevelse som definitivt inte får missas.