The Space Between Us

The Space Between Us

Gardner Elliot: Tulsa?
Tulsa: Yes, Gardner?
Gardner Elliot: What's your favorite thing about Earth?
Tulsa: You are, Gardner.

The Space Between Us” är en spännande film regisserad av Peter Chelsom. Historien utspelar sig i ett rymdskepp på väg till Mars där en av astronauterna, spelad av Carla Gugino, upptäcker att hon är gravid. Hon föder sitt barn, Gardner Elliot, på Mars men avlider kort efter födseln.

Gardner, spelad av Asa Butterfield, växer upp i en isolerad miljö på den röda planeten och längtar efter att få uppleva jorden. När han till sist får chansen att besöka jorden, upptäcker forskarna att hans kropp inte kan klara av jordens atmosfär på grund av att den har anpassat sig till Mars speciella förhållanden. Gardner tar då beslutet att fly och ger sig ut på en resa för att hitta sin okände far och förstå sin rätta plats i universum.

Filmen bjuder på en fantastisk blandning av science fiction och äventyr, samtidigt som den utforskar teman som identitet, äkthet och längtan efter tillhörighet. Gary Oldman spelar en av rollerna som en av forskarna som hjälper Gardner i jakten på sanningen om sitt ursprung.

Med sitt spännande koncept och starka ensemble är ”The Space Between Us” en film som tar oss med på en resa genom rymden och människans strävan efter att finna sin plats i världen.