The Parts You Lose

The Parts You Lose

[first lines]
Middle Schooler: Look! Here Comes The Retard Rocket!
[starts pelting snowballs at the deaf bus Wesley's on]

I filmen ”The Parts You Lose” regisserad av C$, möter vi huvudpersonen Wesley, en ung döv pojke som dagligen mobbas i skolan. Trots detta, finner han sin tröst och fristad hemma hos sin mamma och lillasyster. Men när hans hårde och olycklige pappa återvänder hem, drar sig Wesley tillbaka in i sin tystnad.

En dag, på sin vanliga kalla promenad hem från skolan, stöter Wesley på en konstig man. Mannen är hjälplös och blödande, liggandes bredvid vägen. Wesley bestämmer sig för att hjälpa honom och tar honom med sig hem. Detta möte förändrar deras liv för alltid.

I rollen som Wesley ser vi Aaron Paul, som med sin skicklighet porträtterar den unga pojken som trots sin egen sårbarhet ändå har modet att hjälpa andra. Mary Elizabeth Winstead spelar hans mamma och Scoot McNairy gestaltar den mystiske mannen som Wesley räddar.

”The Parts You Lose” är en gripande och emotionell film som utforskar teman som vänskap och mod. Genom Wesley och mannens oväntade band visar filmen att ibland kan det vara de delar av oss själva som vi försöker gömma som kan vara våra största styrkor.