The Long Kiss Goodnight

The Long Kiss Goodnight

Mitch Henessey: What I'm saying is, back when we first met, you were all like "Oh phooey, I burned the darn muffins." Now, you go into a bar, ten minutes later, sailors come runnin' out. What up with that?

The Long Kiss Goodnight är en actionfylld film regisserad av R och släpptes år 1996. Filmen kretsar kring huvudkaraktären Samantha Caine, spelad av Geena Davis, som lever ett stillsamt liv som mamma och lärare i en småstad i New England. Men allt förändras när hon gradvis börjar minnas sitt tidigare liv som en lönnmördare efter en svår olycka som resulterade i minnesförlust.

Med hjälp av den skoningslöse privatdetektiven Mitch Henessey, spelad av Samuel L. Jackson, ger sig Samantha ut på en farlig resa för att upptäcka sanningen bakom sitt förflutna och konfrontera de människor som vill hindra henne från att få fram alla svar.

Filmens spänning trappas upp när Samantha och Mitch hamnar i en katt-och-råtta-lek med olika fiender som är beredda att göra vad som helst för att stoppa dem. En av dessa är den kalla och samvetslösa Timothy, spelad av Patrick Malahide, som spelar en viktig roll i Samanthas tidigare liv som lönnmördare.

The Long Kiss Goodnight bjuder på en medryckande handling, explosiva actionscener och en stark rollbesättning med framstående skådespelare. Geena Davis och Samuel L. Jackson levererar starka prestationer som de två huvudkaraktärerna och skapar en intensiv dynamik på skärmen.

Filmen är en spännande blandning av action, thriller och mysterium som tar tittaren med på en adrenalinfylld resa genom Samanthas farliga förflutna. Med en överraskande twist och imponerande actionsekvenser är The Long Kiss Goodnight en film som kommer att hålla tittare på helspänn från början till slut.