Pulp Fiction

Pulp Fiction

Mia: Don't you hate that?
Vincent: What?
Mia: Uncomfortable silences. Why do we feel it's necessary to yak about bullshit in order to be comfortable?
Vincent: I don't know. That's a good question.
Mia: That's when you know you've found somebody special. When you can just shut the fuck up for a minute and comfortably enjoy the silence.

Pulp Fiction är en banbrytande film regisserad av Quentin Tarantino, som väver samman flera parallella historier på ett genialt sätt. I filmen följer vi torpederna Vincent Vega (spelad av John Travolta) och Jules Winnfield (spelad av Samuel L. Jackson) när de utför ett uppdrag åt sin mystiska chef Marsellus Wallace.

Samtidigt parallellt med deras äventyr möter vi också boxaren Butch Coolidge (spelad av Bruce Willis) som tvingas ställa upp i en fixad match. Utöver detta får vi även följa det kriminella paret Pumpkin (spelad av Tim Roth) och Honey Bunny (spelad av Amanda Plummer) när de rånar en restaurang.

Pulp Fiction är en film som utmanar konventionella berättarstrukturer och tar oss med på en våldsam och humoristisk resa genom Los Angeles undre värld. Genom en perfekt kombination av dialog, stil och skådespelarprestationer skapar Tarantino en film som är både spännande och underhållande.

John Travolta, Samuel L. Jackson och Uma Thurman är bara några av skådespelarna som levererar minnesvärda och ikoniska prestationer i denna moderna klassiker. Pulp Fiction belönades med flera Oscars och cementerade Quentin Tarantinos rykte som en unik berättare inom filmvärlden.