Pelikanfallet

Pelikanfallet

Gray Grantham: Do you want to talk about the brief?
Darby Shaw: Everyone I have told about the brief is dead.
Gray Grantham: I take my chances.

Pelikanfallet är en spännande film regisserad av A, som tar oss med på en farlig resa i rättssalarnas korridorer. Huvudpersonen är juridikstudenten Darby Shaw, spelad av Julia Roberts, som plötsligt kommer på en teori bakom morden på två domare i Högsta domstolen. När hon inser faran som hon befinner sig i, vänder hon sig till en erfaren reporter, spelad av Denzel Washington, för att få hjälp.

Darby befinner sig plötsligt mitt i en farlig maktstrid där hon som ensam individer kämpar mot korruption och mörka krafter inom rättssystemet. Sam Shepard spelar en mystisk karaktär som också blir en viktig nyckel till att förstå händelserna.

Filmen tar oss med på en spännande resa där vi ständigt hålls på helspänn. Skådespelarnas prestationer är fenomenala och de lyckas fånga publiken med sina karaktärers innersta känslor och engagemang.

Pelikanfallet är en film som inte bara bjuder på en nervkittlande historia utan också ger oss en insikt i korruptionsproblematikens kraft. Det är en berättelse om mod, integritet och kampen för rättvisa. En film som kommer att hålla oss fängslade från första till sista sekunden.