Mean Girls

Mean Girls

Karen: If you're from Africa, why are you white?
Gretchen: Oh my God, Karen, you can't just ask people why they're white.

Mean Girls är en komedi som regisserats av M och berättar historien om Cady Heron. Cady har tillbringat större delen av sitt liv i den afrikanska djungeln med sina zoologföräldrar och tror sig vara expert på överlevnad. Men när familjen flyttar och Cady börjar som 15-åring på en vanlig skola, får djungelns lag en helt annan innebörd.

I skolan möter Cady en grupp populära flickor, spelade av Lindsay Lohan, Rachel McAdams och Tina Fey, som kallas ”The Plastics”. Cady blir snabbt förtrollad av deras glamourösa ytliga värld och försöker anpassa sig för att passa in. Men hon upptäcker snart att det inte är så enkelt som hon trodde.

Mean Girls utforskar teman som social hierarki, intriger och svek. Filmen skildrar Cady’s resa när hon navigerar genom den hårda skolmiljön och försöker hålla fast vid sin egen integritet.

Lindsay Lohan, Rachel McAdams och Tina Fey levererar alla fantastiska prestationer i sina rolltolkningar och bidrar till filmens stora framgång. Med sin smarta humor och sönderfallande skildring av tonårskulturen, har Mean Girls blivit en kultklassiker och en omåttligt populär film sedan dess premiär.