Howards End

Howards End

Henry Wilcox: Don't take a sentimental attitude toward the poor.
[…]
Henry Wilcox: The poor are the poor. One is sorry for them, but there it is.

Filmen ”Howards End” regisserad av J är en gripande berättelse som utspelar sig i London år 1910. Huvudkaraktärerna är de tre syskonen Schlegel: Margaret, Helen och Tibby, som trots att de inte lever i överflöd, har en välbeställd tillvaro. Deras öden korsas med familjen Wilcox när de lär känna varandra.

När den äldre fru Wilcox avlider överraskas Margaret av att få ärva sommarhuset Howard’s End. Men till hennes stora förtret väljer maken och barnen att ignorera fru Wilcoxs sista vilja och behålla huset för sig själva. Detta leder till konflikter och frågor om rättvisa, äganderätt och moral.

Skådespelarna Anthony Hopkins, Emma Thompson och Helena Bonham Carter levererar fantastiska prestationer och ger liv åt sina respektive karaktärer. Deras skådespelaregenskaper bidrar till att förstärka filmens emotionella lager och djup.

”Howards End” är en medryckande film som tar oss med på en resa genom tidens och klassernas kluvna värld. Den tar upp universella teman som familjeband, konflikter och moraliska dilemman. Med sin starka ensemble och underbara regi är det en film som berör och får oss att reflektera över våra egna val och relationer.