Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

Juliet Ashton: Do you suppose it's possible for us to already belong to someone before we've met them?

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap” är en gripande film regisserad av M som utspelar sig i efterkrigstidens London. Handlingen kretsar kring författaren Juliet, som får ett oväntat brev från den nazi-ockuperade ön Guernsey. Nyfikenheten tar över henne och hon bestämmer sig för att besöka ön och utforska dess hemligheter.

Väl på ön möter Juliet de excentriska medlemmarna i Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap, inklusive brevets författare, Dawsey. Genom deras gemensamma kärlek till böcker och passion för att bevara minnet av Guernseys mörka förflutna, växer ett starkt band mellan Juliet och sällskapet.

Ju mer hon lär känna ön, bokklubben och Dawsey, desto mer förändras Juliet. Hon känner sig alltmer hemma på Guernsey och upptäcker att dessa människor och deras berättelser har förmågan att förändra hennes liv för alltid.

I filmen ses fantastiska skådespelare som Lily James, Matthew Goode och Michiel Huisman som ger liv åt dessa djupt gripande karaktärer. Tillsammans skapar de en atmosfär av hopp, kärlek och styrka som kommer att röra och beröra tittare över hela världen. ”Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap” är en film som hyllar kraften i böcker och vänskap och visar hur den kan förändra våra liv på de mest oväntade sätt.