Downton Abbey

Downton Abbey

Robert Crawley, Earl of Grantham: Let's not argue.
Violet Crawley: I never argue, I explain.

Downton Abbey, regisserad av M, berättar historien om den framstående adelsfamiljen Crawley, som äger det praktfulla lantgodset Downton Abbey under den Edwardianska eran.

Hela familjen blir överraskad när de får reda på att de ska få besök av kungligheter. Detta kungliga besök lämnar dem i ett virrvarr av glädje och utmaningar, då de måste hantera protokoll och förbereda för denna storslagna händelse.

Hugh Bonneville spelar rollen som Robert Crawley, familjens patriark och ägare av Downton Abbey. Hans karaktär ställs inför svåra beslut och har en djup förankring i traditioner och aristokratiska värderingar.

Jim Carter porträtterar familjens hängivna butler, Mr Carson, som ständigt arbetar för att upprätthållaordning och disciplin i Downton Abbey. Hans lojalitet gentemot familjen och respekt för deras historia är exceptionell.

Michelle Dockery spelar den äldsta dottern, Lady Mary Crawley, som är stark och beslutsam i sin karaktär. Hon är djupt engagerad i att bevara familjens arv och ser till att inget hotar dess fortsatta framgång.

Downton Abbey lockar tittare med sin fantastiska miljö, spännande intriger och en stark ensemble av skådespelare. Medan de hanterar de utmaningar som kommer med det kungliga besöket, får tittarna en inblick i den fascinerande världen av engelsk aristokrati och dess levnadssätt under den tidigare delen av 1900-talet.