Django unchained

Django unchained

Dr. King Schultz: [aiming .45-70 rifle at fleeing Ellis Brittle] You sure that's him?
Django: Yeah.
Dr. King Schultz: Positive?
Django: I don't know.
Dr. King Schultz: You don't know if you're positive?
Django: I don't know what 'positive' means.
Dr. King Schultz: It means you're sure.
Django: Yes.
Dr. King Schultz: Yes, what?
Django: Yes, I'm sure that's Ellis Brittle.
[Schultz shoots Brittle off his horse]
Django: I'm positive he dead.

Django Unchained” är en amerikansk västernfilm från 2012 som regisserades av Q. Filmen utspelar sig i den amerikanska södern, två år före inbördeskriget. Handlingen följer slaven Django och prisjägaren King Schultz när de ger sig ut på jakt efter de grymma bröderna Brittle.

Schultz är i behov av Djangos hjälp för att hitta bröderna och lägga beslag på belöningen. Men Django har även en egen agenda – att hitta sin fru Broomhilda som har sålts till en annan slavägare. Tillsammans beger sig Django och Schultz till Calvin Candie, ägaren till den ökända plantagen Candyland.

Under sin undersökning av Candylands område drar duon snart till sig uppmärksamhet från Candies trogne slav Stephen. En kamp mellan rättvisa och ondska, överlevnad och frihet tar fart i denna våldsamma och spännande äventyrsfilm.

I rollerna syns framstående skådespelare som Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio och Samuel L. Jackson. Deras engagemang och prestationer bidrar till att ge filmen en stark och intensiv atmosfär. ”Django Unchained” är en omskakande film som utforskar både det mörka och det motståndskraftiga i mänsklig natur, samtidigt som den underhåller med actionfyllda och spännande scener.