3:10 to Yuma

3:10 to Yuma

Dan Evans: [while being choked] I ain't never been no hero, Wade. The only battle I seen, we was in retreat. My foot got shot off by one of my own men. You try telling that story to your boy. See how he looks at you then.

3:10 to Yuma” är en spännande westernfilm regisserad av James Mangold. Handlingen utspelar sig i Arizona i slutet av 1800-talet och följer krigsveteranen Dan Evans, spelad av Christian Bale. Hans uppgift blir att fängsla den farlige tjuven och mördaren Ben Wade, som porträtteras av Russell Crowe, och föra honom levande till det tåg som ska transportera honom till hans rättegång.

Dan Evans är en hårt prövad man med dåligt anseende i samhället, och han ser detta uppdrag som en möjlighet att återupprätta sitt rykte och hjälpa sin familj ekonomiskt. Utmaningen blir dock enorm när han tvingas konfrontera Ben Wades smarta och manipulativa natur.

Under resan tvingas Evans och Wade att ta itu med farliga banditer och konstanta hot, samtidigt som de utvecklar en komplex relation av respekt och förtroende. Evans son, spelad av Logan Lerman, följer också med på denna farofyllda resa och får därmed en inblick i mannens värld och vad som krävs för att vara modig.

”3:10 to Yuma” är en intensiv och gripande film som fångar åskådaren med sitt realistiska porträtt av överlevnad och moral i Vilda Västern. Russell Crowe och Christian Bale levererar övertygande prestationer som fångar den psykologiska kampen mellan deras karaktärer. Filmen bjuder på spänning, action och djupa karaktärsutvecklingar som gör den till en minnesvärd upplevelse för alla fans av westerngenren.