Rules of Engagement - Krigets regler

Rules of Engagement – Krigets regler

Colonel Hayes Hodges: You ever had a pissed-off Marine on your ass?
National Security Advisor William Sokal: Is that a threat?
Colonel Hayes Hodges: Oh, yes, sir.

Rules of Engagement – Krigets regler är en film regisserad av William Friedkin, mer känd som W. Filmen handlar om Colonel Terry Childers, en flerfaldigt dekorerad marinofficer som hamnar inför en militär tribunal efter ett uppdrag som slutade i massakern av oskyldiga civila.

När Childers står inför krigsrätt förväntas han försvara sina handlingar i domstolen. I denna svåra situation ber han sin advokatvän, Major Hays Hodges, spelad av Tommy Lee Jones, att ta på sig uppdraget att försvara honom. Hodges är skeptisk till att försvara Childers men bestämmer sig ändå för att hjälpa sin vän.

Samtidigt är överste Childers vänskap med Hodges satt på prov, liksom deras lojalitet gentemot varandra och deras egna moraliska kompasser. Deras arbete som militärer och deras personliga värden hamnar i konflikt när de kämpar för att få fram sanningen om vad som egentligen hände under detta fatalt uppdrag.

I filmen ser vi också Samuel L. Jackson i rollen som överste Terry Childers och Guy Pearce i rollen som överste Mark Biggs, en militäråklagare. Deras skådespeleri förstärker spänningen och dramatiken i filmen.

Rules of Engagement – Krigets regler utforskar teman som rättvisa, moral och konsekvenserna av krig. Filmen ger en gripande och komplex berättelse om hur krig kan påverka en individs handlingar och hur försvaret av en aktion kan vara svårt när oskyldiga människors liv står på spel.