Inglourious Basterds

Inglourious Basterds

Lt. Aldo Raine: Well, I speak the most Italian, so I'll be your escort. Donowitz speaks the second most, so he'll be your Italian cameraman. Omar speaks third most, so he'll be Donny's assistant.
Pfc. Omar Ulmer: I don't speak Italian.
Lt. Aldo Raine: Like I said, third best. Just keep your fuckin' mouth shut. In fact, why don't you start practicing, right now!

Inglourious Basterds är en film regisserad av Quentin Tarantino och utspelar sig under det andra världskriget. Handlingen kretsar kring en allierad officer och hans grupp judiska soldater som går under namnet ”Inglourious Basterds”. Deras mål är att sprida rädsla bland de tyska trupperna genom att döda nazistledare.

Agenten Shosanna, spelad av Mélanie Laurent, blir osannolikt nog en del av deras plan. Hon är en hemlig agent förklädd till en tysk skådespelerska och spelar en viktig roll i att hjälpa gruppen infiltrera de högsta kretsarna av det Tredje Riket.

En annan central karaktär i filmen är den ökända nazisten Hans Landa, porträtterad av Christoph Waltz. Hans Landa är en skrupelfri och intelligensrik officer inom SS, som kallas ”Jägaren av judar”. Hans jakt på judiska folk leder honom även till Shosanna.

Filmens handling är spännande och intensiv. Medan Inglourious Basterds försöker att planera sin attack, upplever vi en katt-och-råtta-lek mellan dem och Landa. Samtidigt vävs Shosannas historia in i berättelsen och hennes egna plan för att hämnas på de nazister som en gång mördade hennes familj.

Inglourious Basterds är en unik film som kombinerar drama, action och Tarantinos distinkta stil. Med Brad Pitt, Mélanie Laurent och Christoph Waltz som några av huvudrollsinnehavarna, är denna film en våldsam och omskakande exploration av krigets galenskap och hämndbegärets kraft.